ateneucooperatiu@gedi.org
General

L’Ateneu ha fet l’acompanyament per a la creació de la nova cooperativa vigatana Osona Ioga

L’Ateneu Cooperatiu de la Catalunya Central ha fet l’acompanyament per a la creació de la nova cooperativa vigatana Osona Ioga L’Ateneu Cooperatiu de la Catalunya Central ha fet l’acompanyament per a la creació...
Lola Carné i Elisabet Soler, al nou centre de ioga que tenen a la ronda Camprodon de Vic

L’Ateneu Cooperatiu de la Catalunya Central ha fet l’acompanyament per a la creació de la nova cooperativa vigatana Osona Ioga

L’Ateneu Cooperatiu de la Catalunya Central ha fet l’acompanyament per a la creació d’una nova cooperativa vigatana, Osona Ioga. La nova cooperativa té dues sòcies, Elisabet Soler i Lola Carné, que s’han unit amb l’objectiu de gestionar i rendibilitzar un espai comú al centre de Vic on ofereixen un seguit d’activitats que cerquen la salut i la bona vida. Totes dues tenen formacó i llarg recorregut professional en el camp del ioga i es van trobar amb ganes de compartir i consolidar la seva trajectòria en aquest nou espai de forma col·lectiva, amb la intenció d’obrir-lo a noves persones de la mateixa o d’altres disciplines.

Les dues sòcies d’Osona Ioga expliquen que «ens hem trobat amb ganes de compartir, de desplegar-nos, de trobar-nos amb d’altres i també amb ganes de consolidar la nostra trajectòria en el nou espai». Totes dues, expliquen, tenen una forma «molt eclèctica» de sentir el ioga, «obertes a nodrir-nos i compartir les ensenyances dels mestres, escoles, tradicions i arts de salut que ens anem trobant per integrar-les al nostre treball». Entenen les seves classes com «un labofratori per tal que s’hi experimenti i s’hi descobreixin eines que ajudin en la vida quotidiana de cadascú; el ioga té un gran poder transformador».

Elisabet Soler i Lola Carné, a la sala gran del nou espai d’Osona Ioga

Osona Ioga és una cooperativa de serveis, constituïda aquest any 2019 per tirar endavant activitats o serveis que reforcen o complementen les activitats econòmiques que duen a terme com a professionals autònomes. L’espai on s’ubiquen disposa d’una sala gran per a la realització de les classes, vestidor i lavabos, offices i altres tres sales amb serveis i material necessaris. En l’impuls de la nova cooperativa, a part de l’Ateneu, també han rebut el suport de Creacció.

Elisabet Soler és professora de ioga, terapeuta gestalt i exploradora, amb més de 10.000 sessions de bagatge. Lola Carné, per la seva part, és llicenciada en Ciències de l’activitat física i l’esport, ballarina de cor, terapetua bengala i professora de ioga. El nou espai està ubicat a la ronda Camprodon de Vic, a l’antic gimnàs de Neus Bertrana.

L’acompanyament en la creació de noves cooperatives és un dels eixos de treball de l’Ateneu Cooperatiu de la Catalunya Central. Creat el desembre de 2016 a partir de l’agrupació de set cooperatives del territori, el de la Catalunya Central és un dels 14 ateneus cooperatius de Catalunya i treballa en el marc del programa de foment de l’economia social i solidària del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat.

Elisabet Soler i Lola Carné, les dues sòcies de la nova cooperativa de serveis
21 de març de 2019
General

Notícies relacionades

Treballem per dinamitzar, multiplicar i estimular les iniciatives de l’economia social i solidària de la Catalunya Central