ateneucooperatiu@gedi.org
ASSESSORAMENT

Acompanyaments a la
constitució i la consolidació

Assessorem projectes des de la idea inicial fins a la creació, transformació i consolidació, a més de proporcionar informació en subvencions destinades a cooperatives i entitats d’economia social.

Vols començar o consolidar un projecte
cooperatiu o associatiu d’economia social?

El recolzament als projectes és la clau per a la seva creació i consolidació. A l’Ateneu Cooperatiu de la Catalunya Central t’oferim acompanyament personalitzat i ajustat a les teves necessitats per a:

Identificació de la fórmula jurídica de l’economia social més adient per al teu projecte

Cada organització és un món, per això és important conèixer que hi ha diferents tipus de cooperatives amb les seves respectives especificacions legals. S’ha d’estudiar cada cas i escollir la fórmula que més s’escaigui en funció de les necessitats del projecte.

Constitució d’empreses de l’economia social

La constitució d’una cooperativa és senzilla però alguns dels tràmits del procés de constitució requereixen d’expertesa i coneixements tècnics amb els quals et podem ajudar.

Consolidació i creixement

Per transformar a llarg termini i crear ocupació de qualitat necessitem organitzacions fortes i sostenibles. Un cop constituït el projecte, nosaltres seguim recolzant-te!

Xarxes territorials

Treballem i col·laborem amb diferents entitats del territori i formem, junt amb la resta d’Ateneus, la xarxa d’Ateneus Cooperatius de Catalunya. Això pot ajudar-te a fer xarxa, tant a nivell local o comarcal, com a nivell de Catalunya.

Recursos per les empreses

Et facilitem l’accés a recursos tècnics i financers dels que pots disposar per a desenvolupar la teva iniciativa.

Busques assessorament especialitzat

i gratuït pel teu projecte?

1

Omple la fitxa

Omple la fitxa perquè així podrem conèixer informació sobre el projecte abans de començar. Després d’inscriure’t al web de serveis, podràs omplir la fitxa amb dades sobre l’estat del vostre projecte, així com la coneixença sobre economia social i solidària i les lògiques cooperatives

2

Trobada

Hi haurà una primera trobada on detectarem necessitats, prepararem juntes un calendari i posarem al teu abast materials, eines i formacions que t’ajudaran a treballar per la constitució del projecte

3

Documentació

Completarem la documentació per seguir en la consolidació del projecte: definició dels estatuts socials, el pla de viabilitat del projecte i l’elaboració del reglament de règim intern (pla de sostenibilitat d’equips)

4

Constitució

Procedirem als tràmits de constitució de la cooperativa o projecte d’economia social. També t’acompanyarem a l’hora de realitzar els tràmits per donar d’alta l’activitat, les obligacions fiscals i la posada en marxa de l’activitat econòmica, amb la possibilitat de fer una nota de premsa per mitjans que doni visibilitat pública al projecte.

ASSESSORAMENT

Acompanyaments a la
transformació o relleu

Sovint, no tot es crea de zero. La cooperativa és una molt bona fórmula per a repensar o donar continuïtat a un projecte format per persones autònomes, amb altres fórmules empresarials com societats limitades, SCP o associacions o en el cas d’empreses que estan en risc de tancament per jubilació, per exemple. 

Contacta’ns i t’informarem sobre totes les possibilitats que hi ha al teu abast!

Per què et podria interessar transformar el teu projecte 
en cooperativa?

Vols començar un procés de relleu cooperatiu o una intercooperació?

La cooperativa és la fórmula jurídica més adequada per a projectes socioeconòmics col·lectius. És un model d’empresa democràtica, en què preval la importància de l’activitat que fan les persones sòcies (de treball, de consum, d’aportació de producte, etc.) per sobre del capital. 

 

La cooperativa esdevé la fórmula natural que han adoptat molts projectes associatius que han desenvolupat una línia de negoci o quan el projecte associatiu s’ha convertit en una oportunitat d’autocupació, mantenint en la majoria de casos la característica d’entitat sense ànim de lucre. A més, la cooperativa permet continuar el funcionament democràtic i potenciar la participació activa de les persones sòcies.

ASSESSORAMENT

Alguns dels projectes
que hem acompanyat

Des que vam començar fa més de cinc anys, hem acompanyat a cooperatives i projectes d’economia social de molts àmbits diversos: agroalimentació, cultura, habitatge, educació…

Xarxa d’Ateneus de Catalunya