ateneucooperatiu@gedi.org
Notícies

Impulsem els Premis per treballs de recerca

Per alumnes de centres educatius de les comarques centrals

Els guardons, destinats a l’alumnat de batxillerat, ofereixen un total de 600 euros que es gastaran en productes de cooperatives de la Catalunya Central

El termini per presentar els treballs s’allargarà fins el 15 de febrer del 2024 i el veredicte es farà públic dos mesos després

L’Ateneu Cooperatiu de la Catalunya Central impulsa els Premis per treballs de recerca de batxillerat sobre aspectes de la història del cooperativisme a la Catalunya Central, organitzats conjuntament amb el Museu del Ter. Es tracta de tres premis destinats a alumnes de centres educatius de les comarques centrals que cursin batxillerat i que finalitzin el treball de recerca al curs 2023-24. Hi haurà un guardó de 300 euros i dos de 150 euros, que es gastaran en productes de cooperatives del territori. Les cooperatives que participen als premis ofereixen productes com ara cursos i tallers de la discogràfica Propaganda pel Fet, llibres de les editorials Tigre de Paper i Pol·len edicions, marxandatge de Txarango o productes de l’agrobotiga i visites al Celler Cooperatiu d’Artés, entre d’altres.

Els treballs es podran presentar fins el 15 de febrer del 2024 i hauran de tractar sobre temes relacionats amb la Història del cooperativisme en qualsevol comarca o municipi de la Catalunya Central: un estudi de cas sobre una cooperativa concreta, una biografia d’una persona cooperativista o un tema general en un territori més ampli com podria ser “habitatge i cooperatives”, entre d’altres possibilitats. L’organització s’ofereix per proposar temes relacionats amb el territori o posar a disposició persones expertes per a orientar a alumnat o professorat, en cas que faci falta durant el procés d’investigació. Per participar a la convocatòria o demanar informació, cal contactar amb l’Ateneu a través del correu ateneu@coopcatcentral.cat.

Veredicte a l’abril del 2024

Es valorarà que els treballs siguin aportacions originals, que tinguin un bon plantejament teòric, rigor metodològic i adequació de les fonts, a més d’aspectes estructurals i de presentació. El jurat estarà format per tres persones expertes en l’àmbit de la història i el cooperativisme designades per l’Ateneu i el Museu del Ter, que donaran el veredicte durant el mes d’abril del 2024. Podrà concórrer al premi l’alumnat que cursi batxillerat en qualsevol centre d’ensenyament de les comarques del Bages, Berguedà, Moianès, Osona i Solsonès.

L’Ateneu Cooperatiu de la Catalunya Central anima a desvetllar les experiències cooperatives d’un model econòmic i social de futur, però també carregat d’història. “En molts pobles i ciutats hi ha experiències cooperatives amb més o menys trajectòria que han servit per a satisfer diferents necessitats i que han sigut canviants al llarg de la història”, conclou. 

Aquesta convocatòria s’emmarca en un dels objectius estratègics de l’Ateneu, que és el d’estendre els valors i les pràctiques de l’economia social i el cooperativisme al públic en general i a col·lectius específics com poden ser, en aquest cas, els joves. La presentació de la publicació ‘La història del cooperativisme a la Catalunya Central. Un estat de la qüestió i reptes de futur’ dels historiadors osonencs Gerard Vallejo i Joan Torrents, que va tenir lloc el passat mes de maig, també forma part del mateix projecte: El fil de la cooperació.

Adjuntem una imatge de la presentació de la publicació ‘La història del cooperativisme a la Catalunya Central. Un estat de la qüestió i reptes de futur’, amb els historiadors Gerard Vallejo, Joan Torrents i la coordinadora de l’Ateneu Alba Rojas (d’esquerra a dreta)

14 de setembre de 2022
Notícies

Notícies relacionades

Treballem per dinamitzar, multiplicar i estimular les iniciatives de l’economia social i solidària de la Catalunya Central