ateneucooperatiu@gedi.org
General

La cultura i l’economia transformadores mostren múscul a la Festa del Riu de Manresa

La cultura i l’economia transformadores mostren múscul a la Festa del Riu de Manresa L’economia i la cultura transformadores de Manresa i el Bages van treure múscul en la celebració de la Festa...

La cultura i l’economia transformadores mostren múscul a la Festa del Riu de Manresa

La Festa del Riu s’ha consolidat com un espai familiar on gaudir de la cultura alhora que es coneixen les experiències d’economia social

L’economia i la cultura transformadores de Manresa i el Bages van treure múscul en la celebració de la Festa del Riu, dissabte a l’Esplanada del Pont Nou. Un festival musical d’un dia de durada que va tenir al public familiar com a principal aliat i que va servir per conèixer la gran quanitat d’iniciatives de l’economia social que estan potenciant un teixit econòmic a la zona gens menypreable.

La primera gran sorpresa del dia va ser l’espai. L’esplanada sota del Pont Nou de Manresa es va mostrar com una zona ideal per a fer activitat. Un espai que la ciutat ha començat a descobrir amb la celebració de la Festa del Riu i que va servir per mostrar el seu potencial, tot i que també caldrà estar-ne atent al seu manteniment perquè la ciutadania faci seva la llera del riu com a espai de gaudi.

La tradicional desfilada solidària de la Mostra d’Economia Social també va teniu un espai a la Festa del Riu

L’esplanada habilitada sota les ombres dels plataners va quedar petita, al migdia, per acollir el nombrós públic que va voler gaudir del Pot Petit, una de les propostes musicals que va aixecar més expectació i que va obligar a l’organització a habilitar un espai per a cotxets. Els tallers i les diferens activitats paral·leles també feien el ple, com el Pallasso Oli Clown, que feia les delícies dels més petits amb el seu espectacle Olicopter.

Economia social i cultura transformadora

Després dels concerts més massius l’espai va respirar una mica per poder gaudir de la mostra d’entitats d’economia social i de diferents activitats paral·leles al respecte. Una assemblea oberta del futur supermercat cooperatiu va tornar a aixecar molta expectació al matí, mentre que a la tarda una xerrada del cantant de Txarango, Alguer Miquel, i d’Ivan Prado, de Pallasos en Rebeldia, va fer les delícies de desenes de persones que van escoltar els projectes solidaris que estan tirant endavant els ponents.

Les expectatives de les entitats organitzadores van quedar superades. Al migdia van fer curt amb els 300 tiquets que es van posar a la venda per a la paella popular, mentre que les diferents paradetes amb menjar que hi havia a la mostra solidària van servir complementar el servei de restauració. A més els restaurants de l’entorn del riu també van veure’s sorpresos per l’augment d’activitat respecte d’un cap de setmana convencional.

Algunes de les persones que van posar el seu gra de sorra perquè la Festa del Riu fos tot un èxit

El Festival Esperanza com a referent

Aquest festival del Prat de Llobregat s’ha convertit en tot un referent per a l’entorn de l’economia social i solidària i va estar ben present en l’organització de la festa de Manresa. Des de l’organització no amaguen que la del festival Esperanza “és una línia que cal seguir explorant per al futur de la Festa del Riu i seguir buscant aliances conjuntes”, mentre que, malgrat el cansament, i recollint ja, a les fosques, els organitzadors es mostraven “molt satisfets”. “La valoració final és molt positiva. I el millor de tot és que hi ha molt marge de millora per al futur d’aquest festival”, explicaven.

3 de juny de 2019
General

Notícies relacionades

Treballem per dinamitzar, multiplicar i estimular les iniciatives de l’economia social i solidària de la Catalunya Central