ateneucooperatiu@gedi.org
General

Els Ateneus Cooperatius de Catalunya editen un catàleg per mostrar projectes d’intercooperació d’èxit

Es tracta d’un document amb 7 experiències inspiradores de diferents sectors professionals amb l’objectiu de facilitar rèpliques i noves iniciatives La Xarxa d’Ateneus Cooperatius (XAC) presenta un recull d’experiències inspiradores en matèria d’intercooperació...
DESTAQUEM

Es tracta d’un document amb 7 experiències inspiradores de diferents sectors professionals amb l’objectiu de facilitar rèpliques i noves iniciatives

La Xarxa d’Ateneus Cooperatius (XAC) presenta un recull d’experiències inspiradores en matèria d’intercooperació socioeconòmica en el marc de l’economia social i solidària que s’estan duent a terme actualment a Catalunya. L’objectiu és que aquesta mostra serveixi d’inspiració a les organitzacions per facilitar-ne la rèplica i proliferació al territori.
La intercooperació és una pràctica habitual entre les entitats de l’economia social i solidària amb l’objectiu de crear projectes col·lectius que donin resposta a necessitats detectades al territori, alhora que fomenten el suport mutu i milloren la viabilitat econòmica de cada entitat participant.
El catàleg està format per un total de 7 casos d’èxit de diferents sectors professionals i de diferents zones del territori català:

  • Cercle de migracions i d’economia social i solidària antiracista de l’Ateneu Cooperatiu de Barcelona – Coòpolis (antiracisme i diversitat). Barcelona.
  • Mengem Ponent (agroecològic, distribució, comercialització i consum). Vegueria de Ponent.
  • Osona Energia (transició energètica). Osona.
  • Som ecologística (logística). Àrea Metropolitana de Barcelona
  • La Traça (cultura). Ripollès, Berguedà, Solsonès, Cerdanya, Alt Urgell, Pallars Sobirà i Jussà, Alta Ribagorça i Val d’Aran.
  • TreaSure Family APP (informàtica i petita infància). L’Hospitalet de Llobregat.
  • Ecosistema Cooperatiu de Valls (multisectorial). Valls.

La cooperativa de segon grau Osona Energia cerca la intercooperació de les sòcies per ajudar-les a generar eines i serveis que permetin millorar el procés de transició energètica. Agrupa les comunitats energètiques locals d’Osona i de més comarques catalanes.

La Xarxa d’Ateneus Cooperatius és un programa de la Direcció General d’Economia Social del Departament d’Empresa i Treball de la Generalitat de Catalunya. Està formada per 14 ateneus interconnectats i distribuïts per tot el territori que tenen l’objectiu de dinamitzar i crear relacions socioeconòmiques col·lectives, democràtiques, justes i solidàries i, contribuir a l’enfortiment i el creixement de l’activitat econòmica així com a la creació de llocs de treball de qualitat. Lideren els Ateneus més de 120 entitats socials, cooperatives, entitats locals i altres agents referents de l’ecosistema.

3 d'abril de 2024
General

Notícies relacionades

Treballem per dinamitzar, multiplicar i estimular les iniciatives de l’economia social i solidària de la Catalunya Central