ateneucooperatiu@gedi.org
Formació

Comunitats energètiques d’Osona

Aprofundiment en diversos casos reals de les comunitats energètiques osonenques

El cicle formatiu es basa en les següent sessions:

  • Per a què fem Cooperatives energètiques: la transició energètica i comptabilitat energètica; el Pla “Nova Energia Osona” com a referent; repàs panoràmic a diferents tipus de projectes que podrien emprendre les cooperatives.
  • Repàs dels conceptes bàsics associats a la fotovoltàica i l’autoconsum solar; introducció al model d’autoconsum compartit impulsat per les cooperatives d’Osona amb una visió panoràmica dels diferents aspectes i fases0 d’un projecte.
  • Descripció dels diferents aspectes i fases d’un projecte d’autoconsum compartit seguint el model de les cooperatives osonenques. Aspectes tècnics com el dimensionat, aspectes jurídics (contractes principals), financers (models i alternatives de finançament) i de gestió.
  • Bases de la mobilitat elèctrica. Gestió de vehicles elèctrics i d’estacions de recàrrega de vehicles elèctrics. Revisió d’alguns models de negoci en col·laboració amb ajuntaments i/o empreses duts a terme per cooperatives energètiques a Osona. Repàs model de Som Mobilitat.
  • Comunitats energètiques i cooperatives de consum. Què implica ser sòcia d’una cooperativa de consum i el seu funcionament. Avantatges del model cooperatiu.
  • La governança de la cooperativa i els seus òrgans de gestió i representació: assemblea i consell rector. Altres espais de participació i reglament de règim intern.
  • Obligacions fiscals, societàries i d’organització i gestió de les cooperatives de consum i dels seus òrgans de govern, l’assemblea i el consell rector.
  • Perquè la participació en les comunitats energètiques és un element clau per al seu desenvolupament. Elements que faciliten, milloren i motiven la participació interna dins les cooperatives.

Data i hora

Els dijous d'abril i maig

Durada

8 sessions de 2 hores

Lloc

Virtual

Preu

Gratuït

Altres esdeveniments

NOVETAT
Entitats

Organització interna i finançament per a cooperatives

NOVETAT
Cultura

Itinerari de debat cultura transformadora

Treballem per dinamitzar, multiplicar i estimular les iniciatives de l’economia social i solidària de la Catalunya Central