ateneucooperatiu@gedi.org
General

Última setmana de recollida de propostes ciutadanes per a la redacció de l’Agenda Rural de Catalunya

Última setmana de recollida de propostes ciutadanes per a la redacció de l’Agenda Rural de Catalunya L’Associació d’Iniciatives Rurals de Catalunya (ARCA), l’Associació Catalana de Municipis (ACM), l’Associació de Micropobles de Catalunya i...

Última setmana de recollida de propostes ciutadanes per a la redacció de l’Agenda Rural de Catalunya

L’Associació d’Iniciatives Rurals de Catalunya (ARCA), l’Associació Catalana de Municipis (ACM), l’Associació de Micropobles de Catalunya i el Consell Assessor per al Desenvolupament Sostenible (CADS) formen part de la comissió redactora nomenada per la Comissió Interdepartamental sobre el Despoblament Rural, liderada per la Direcció General de Desenvolupament Rural, per tal d’elaborar una Agenda Rural de Catalunya en consonància amb altres agendes catalanes i europees que dibuixés les línies de desenvolupament rural dels propers anys.

El passat octubre, la Comissió Redactora, constituïda per les entitats abans citades, va donar el tret de sortida al procés de redacció, definint les diferents etapes i proposant quins són els reptes del món rural als quals la futura Agenda Rural de Catalunya ha de donar resposta: reforçar la cohesió social i el benestar; afrontar el repte demogràfic; accelerar la transició ecològica; garantir un territori connectatdefensar un sistema agroalimentari sostenible; potenciar la gestió forestal diversificada i resilient; impulsar la innovació rural i la dinamització social i econòmica; i construir un marc sòlid, proper i eficient de governança.

En aquest sentit, el 22 de febrer va arrencar el període per fer aportacions a la futura Agenda Rural de Catalunya. Aquesta fase està oberta a tothom que vulgui fer aportacions, ja siguin de manera individual o col·lectivament com a entitats, associacions, administracions, agents econòmics o socials. Degut a la delicada situació sanitària, les aportacions es faran mitjançant canals telemàtics: es podran enviar propostes a través d’un formulari o de la sessió autogestionada preparada per a les entitats que la vulguin utilitzar. La data límit per a participar serà el pròxim divendres 26 de març.

Un cop finalitzada la recollida de propostes, es redactarà un documental inicial de l’Agenda Rural de Catalunya que posteriorment serà sotmès a un procés de participació. Aquest constarà de diferents debats territorials per conèixer l’opinió de la població d’arreu del territori i de consultes específiques a entitats i experts en les diferents temàtiques de l’Agenda Rural.

Finalment, amb les esmenes recollides, es redactarà el document final de l’Agenda Rural de Catalunya, que serà lliurada a la Comissió Interdepartamental sobre Despoblament Rural.

Es pot obtenir més informació a www.agendaruralcat.cat .

21 de març de 2021
General

Notícies relacionades

Treballem per dinamitzar, multiplicar i estimular les iniciatives de l’economia social i solidària de la Catalunya Central