ateneucooperatiu@gedi.org
General

Ruta de l’Economia Social i Solidària al Solsonès

Ruta de l’Economia Social i Solidària al Solsonès L’Ateneu Cooperatiu de la Catalunya Central i l’Arada Creativitat Social organitzen una ruta per a conèixer de primera mà diferents iniciatives de l’Economia Social i...

Ruta de l’Economia Social i Solidària al Solsonès

L’Ateneu Cooperatiu de la Catalunya Central i l’Arada Creativitat Social organitzen una ruta per a conèixer de primera mà diferents iniciatives de l’Economia Social i Solidària (ESS) del Solsonès. L’objectiu és visitar els diferents projectes in situ perquè ens expliquin que fan i com s’organitzen.

La Ruta tindrà 4 sessions i en cada una descobrirem diferents iniciatives relacionades en un àmbit concret.

La primera sessió, dedicada al producte local i pagesia, serà al proper dimarts dia 25 de maig a les 7 de la tarda a Cal Robert, niu de la cooperativa d’inserció social Riuverd. En aquesta trobada es presentaran Riuverd i les cooperatives rurals Biolord i Territori de Masies.

El dijous 27 de maig a 2/4 de 5 de la tarda, serà el dia dedicat a les iniciatives de serveis a les persones, es visitarà una fundació i dos associacions dedicades a l’atenció de persones vulnerables: la Fundació Volem Feina, l’Associació Amisol i l’Associació GiGa.

A la sessió de serveis professionals, del dimecres 2 de juny a les 5 de la tarda, es visitaran diferents cooperatives de treball. La trobada començarà a l’estudi d’arquitectura Lluerna, a la plaça Sant Joan. Seguidament Solsona Experience i Sàmara Natura explicaran la seva activitat relacionada amb el turisme i l’educació ambiental respectivament. Per cloure la jornada visitarem el laboratori de fabricació digital Klaab, ubicat al recinte de l’Escola Arrels Secundària.

La ruta acabarà el dimecres 9 de juny a 2/4 de 6 de la tarda amb una sessió dedicada al desenvolupament local i la dinamització territorial: Raiels Iniciatives que Arrelen i L’Arada Creativitat Social. L’acte tindrà lloc al Saló de les Homilies d’Organyà de la Biblioteca de Solsona.

La Ruta de l’ESS al Solsonès està oberta a tota persona interessada. Per assistir-hi només cal inscriure’s enviant un correu electrònic a larada.actua@gmail.com o trucant al 693 054 437. Hi ha temps d’apuntar-se fins el dia abans de la jornada. Es pot participar a totes les sessions que es desitgi, es demanarà que es respectin totes les mesures de seguretat i l’ús de la mascareta serà obligatori.

Aprofitant el context d’aquesta Ruta, també es vol presentar l’edició 2021 del mapa de les Iniciatives de l’Economia Social i Solidària al Solsonès. Recull un total de 26 iniciatives (associacions, fundacions i cooperatives) de la comarca de diferents àmbits: serveis a les persones, producte local i pagesia, serveis professionals, serveis turístics, educació, desenvolupament local, metal·lúrgia, construcció i serveis bàsics. El mapa es pot consultar i descarregar des de la pàgina web del projecte ACTUA.

24 de maig de 2021
General

Notícies relacionades

Treballem per dinamitzar, multiplicar i estimular les iniciatives de l’economia social i solidària de la Catalunya Central