ateneucooperatiu@gedi.org
General

Presenten a Manresa una eina per aplicar els principis de l’economia feminista a empreses i entitats

Presenten a Manresa una eina per aplicar les propostes de l’economia feminista a les cooperatives L’Ateneu Cooperatiu de la Catalunya Central organitza el proper dia 26 de març el taller «El timó de...

Presenten a Manresa una eina per aplicar les propostes de l’economia feminista a les cooperatives

L’Ateneu Cooperatiu de la Catalunya Central organitza el proper dia 26 de març el taller «El timó de l’empresa sostenible», en el qual es presentarà i es treballarà una eina que ha desenvolupat la cooperativa Germinando per aplicar les propostes de l’economia feminista en el funcionament de les cooperatives i empreses d’economia social i solidària. En el mateix taller també s’exposaran i compartiran altres eines de treball que situen les cures al centre.

Germinando Iniciativas Socioambientales, la cooperativa d’iniciativa social que ha desenvolupat l’eina d’El Timó, està formada per un equip de professionals dels àmbits del medi ambient i l’educació. El Timó de l’empresa sostenible és una eina d’anàlisi per a col·lectius i entitats que Germinando ha dissenyat a partir dels 13 anys d’experiència de treball cooperatiu i en el marc de l’economia social i solidària i des dels feminismes.

L’objectiu de l’eina és conèixer la proposta de l’economia feminista i aterrar-la en les entitats d’economia social. Els tallers estan dissenyats fins a un màxim de 20 participants, tant persones que estan començant una iniciativa col·lectiva, com d’altres que estan en algun altre punt del procés. La formadora és Paula Ortiz, fundadora de la cooperativa Germinando ik qaue actualment enfoca la seva tasca professional en l’àmbit de la promoció de l’economia social i el consum responsable amb perspectiva de gènere així com en el desenvolupament de noves línies de negoci i projectes. Ha participat en diverses investigacions sobre el paper de la dona en l’àmbit de l’agroecologia i el desenvolupament rural.

Hi ha més informació sobre el Timó en aquest article a la revista Soberanía Alimentaria, i en aquest post del blog de CoopCamp, l’Ateneu Cooperatiu del Camp de Tarragona, on ja es va impartir el taller.

A Manresa el taller serà el dia 26 de març de 4 a 8 de la tarda a la Casa Flors Sirera. Les inscripcions al taller es poden fer a través d’aquest formulari.

20 de febrer de 2020
General

Notícies relacionades

Treballem per dinamitzar, multiplicar i estimular les iniciatives de l’economia social i solidària de la Catalunya Central