ateneucooperatiu@gedi.org
General

La Mostra d’Economia Social i Solidària passa amb nota el seu trasllat a la riba del Cardener

La Mostra d’Economia Social i Solidària passa amb nota el seu trasllat a la riba del Cardener Centenars de persones van passar al llarg de la jornada de dissabte per la 3a Mostra...
Aspecte general de la Mostra, que aquest any es traslladava a la riba del Cardener a la Fàbrica dels Panyos

La Mostra d’Economia Social i Solidària passa amb nota el seu trasllat a la riba del Cardener

Centenars de persones van passar al llarg de la jornada de dissabte per la 3a Mostra d’Economia Social i Solidària de Manresa que aquest any estrenava ubicació, a la Fàbrica dels Panyos. La coincidència amb la Festa del Riu va facilitar al llarg del dia que la riba del Cardener es convertís durant tot un dia en un important epicentre d’activitat. El fet que el temps s’aguantés durant tot el dia i l’interès i varietat de propostes que s’hi presentaven també van col·laborar a l’èxit de la Mostra. L’Ateneu va col·laborar en l’organització de la Mostra, junt amb l’Ajuntament i altres entitats de la ciutat i la comarca.

Una trentena de parades mostraven la diversitat ja existent avui dia en els àmbits de l’economia social i solidària a Manresa i el seu entorn immediat. Des de cases de naixements gestionades des del cooperativisme a forns de pa ecològic o botigues de comerç just que tenen en compte les condicions laborals amb què han estat cultivats productes com el cafè o el cacau, passant pel comerç que té en compte la proximitat amb els productors, roba confeccionada respectant el medi ambient i les condicions de les persones que l’han treballada, restauració cooperativa i turisme responsable o cooperatives de serveis com l’energia, la telefonia o la banca que prioritzen els interessos de les persones que en són sòcies per davant de l’acumulació de capitals.

Una de les parades d’alimentació de la Mostra

Tot plegat un ventall ampli que va permetre a les persones que van passar per la Mostra endur-se un bagatge de com ja és possible treballar i consumir des dels principis de l’economia social i solidària i el comerç just. Tot un dia d’activitats, amb tallers, espectacles musicals i de circ, el mercat de l’estraperlo o l’estrena de la ruta guiada entorn a la història de les fàbriques de riu i el cooperativisme a Manresa van complementar una jornada rodona a l’entorn de la Fàbrica dels Panyos. Una concorreguda i aplaudida desfilada de roba ètica i sostenible i el concert de Cesk Freixas van posar un brillant colofó a la Mostra, que havia tingut ja durant tota la setmana un seguit d’activitats prèvies dedicades a debatre i donar visibilitat entorn a diferents vessants del cooperativisme i l’economia social i solidària.

Podeu veure més imatges de la Mostra en aquest enllaç.

Un moment de la desfilada de roba sostenible i ètica
4 de juny de 2018
General

Notícies relacionades

Treballem per dinamitzar, multiplicar i estimular les iniciatives de l’economia social i solidària de la Catalunya Central