ateneucooperatiu@gedi.org
Actes

Jornada sobre cultura transformadora al Konvent

El cercle de cultura de l’Ateneu Cooperatiu de la Catalunya Central organitza la ‘Jornada sobre cultura arrelada i transformadora’ al Konvent de Berga aquest dissabte 27 de maig durant tot el dia. Al...

El cercle de cultura de l’Ateneu Cooperatiu de la Catalunya Central organitza la ‘Jornada sobre cultura arrelada i transformadora’ al Konvent de Berga aquest dissabte 27 de maig durant tot el dia. Al matí, a partir de dos quarts de dotze, hi haurà un intercanvi d’experiències de propostes culturals provinents d’Aragó (Pueblos en arte), d’Astúries (La Benéfica de Piloña) i de la Patagonia argentina (Museo Barda del Desierto). A la tarda, es presentaran projectes catalans que aposten per la ruralitat i el Pirineu, com són La Traça Cultural, La Barraca d’El Refugi i el llibre Ruralisme de Vanesa Freixa i, per acabar, concerts de Càntut i Germà Negre.

Pel que fa a la iniciativa aragonesa Pueblos en Arte, associació i plataforma que connecta l’art amb el món rural, Lucía Camón serà l’encarregada d’explicar-lo. De La Benéfica de Piloña, Rodrigo Cuevas i Mireya Delgado parlaran sobre com hi estan rehabilitant una antigua nau abandonada per tal que sigui un espai artístic i cultural, comunitari i que lluiti contra l’abandonament i la despoblació rural i promogui la transmissió de coneixements. Andrea Beltramo i Maria Eugenia Cordero, del Museo Barda del Desierto, explicaran el seu museu contemporani i residència artística al bell mig del desert, a la Patagònia argentina. La moderació de l’activitat la portarà a terme Rosa Cerarols, per part del Konvent.

Després del dinar popular, serà el moment de la presentació del projecte La Traça Cultural amb Miquel Albero, Maria Giró, Pol Maese, Marta Barceló i Carla Escarrà, de les llibreries cooperatives La Lluerna de Ripoll i El Refugi de la Seu d’Urgell. La Traça serà un espai virtual banc de recursos i agenda cultural que promourà i farà xarxa entre entitats i artistes del Pirineu. A dos quarts de set serà el torn de la presentació de La Barraca d’El Refugi, llibreria ambulant del Pirineu, i del llibre ‘Ruralisme: la lluita per una vida millor’ de Vanesa Freixa. Els concerts de Càntut i Germà Negre i les seves cançons de transmissió oral clouran la jornada.

Més informació i inscripcions

23 de maig de 2023
Actes

Notícies relacionades

Treballem per dinamitzar, multiplicar i estimular les iniciatives de l’economia social i solidària de la Catalunya Central