ateneucooperatiu@gedi.org
General

Es constitueix oficialment la Cooperativa Energètica Pedraforca

La cooperativa abastirà d’energia Saldes
Un moment de la sessió online de constitució de la Cooperativa Energètica Pedraforca

Aquest dijous dia 12 s’ha constituït oficialment la Cooperativa Energètica Pedraforca, que té per objectiu abastir d’energia al poble de Saldes, al Berguedà. Impulsada des de l’Ajuntament, amb el suport veïnal i d’entitats del territori, també ha tingut l’acompanyament de l’Ateneu Cooperatiu de la Catalunya Central en el seu procés de creació.

Més enllà de la comercialització d’energia al poble a través de la cooperativa, el projecte també inclou la instal·lació d’un parc solar en uns terrenys de propietat municipal on hi havia hagut l’antiga empresa minera Carbones del Pedraforca.

La idea és que la planta solar pugui abastir d’energia elèctrica totes les cases del poble. Saldes és un dels municipis impulsors d’un projecte que té el suport de 42 ajuntaments catalans que es marquen l’objectiu de recuperar les xarxes de distribució. 

L’objectiu final és que Saldes pugui ser autosuficient tant en producció com en distribució i comercialització de l’energia. I fer-ho a través d’un projecte amb criteris d’economia social i sostenible i amb una gestió el màxim de descentralitzada i col·laborativa possible.

13 de novembre de 2020
General

Notícies relacionades

Treballem per dinamitzar, multiplicar i estimular les iniciatives de l’economia social i solidària de la Catalunya Central