ateneucooperatiu@gedi.org
General

Cotó Roig i la Comunitat Islàmica, dues iniciatives del Bages que formen part del Fons Cooperatiu per l’Emergència Social i Sanitària

Cotó Roig i la Comunitat Islàmica, dues iniciatives del Bages que formen part del Fons Cooperatiu per l’Emergència Social i Sanitària Davant la crisi sanitària, social i econòmica produïda arran de la pandèmia...
L’equip de MengemBages després de l’entrega dels aliments a la comunitat islàmica, dijous a la tarda

Cotó Roig i la Comunitat Islàmica, dues iniciatives del Bages que formen part del Fons Cooperatiu per l’Emergència Social i Sanitària

Davant la crisi sanitària, social i econòmica produïda arran de la pandèmia de la Covid-19, diferents organitzacions de l’Economia Social i Solidària catalana han impulsat el Fons Cooperatiu per l’Emergència Social i Sanitària, amb la voluntat d’obrir una primera convocatòria que doni suport econòmic a 25 iniciatives solidàries que aporten solucions directes a l’emergència i requereixen de recursos per la seva sostenibilitat. 

Entre aquests projectes n’hi ha dos d’ubicats a la Catalunya Central: Cotó Roig i Frescoop – Comunitat Islàmica del Bages. La coordinació de la implantació del Fons Cooperatiu a la Catalunya Central ha anat a càrrec de l’Ateneu Cooperatiu de la Catalunya Central, que també hi col·labora a nivell nacional a través de la Xarxa d’Ateneus Cooperatius (XAC).

Centenars d’iniciatives cooperatives, associatives i comunitàries malden per fer front a l’emergència social i sanitària practicant el suport mutu i la solidaritat: cosint mascaretes i bates, fabricant viseres 3D, produint i distribuint productes agroecològics, tenint cura de les persones o desenvolupant tecnologies lliures per teletreballar. 

Els dos projectes del Bages que formen part del projecte, que ara enceta una segona fase amb més de 47.500 euros recaptats a través de la plataforma de micromecentage Goteo, són:

Frescoop – Comunitat Islàmica del Bages

La cooperativa Frescoop es dedica a la distribució de producte ecològic, mentre que la comunitat islàmica de Manresa han dut a terme diverses campanyes d’ajut mutu veïnal i han creat una xarxa per abastir d’aliments les famílies que tenen difícil accés a la resta de recursos. En aquest projecte, Mengem Bages subministra productes de productors que tenen necessitat de vendre excedent, per valor de 2.000 euros, que la comunitat islàmica fa arribar a més de 200 joves i una trentena de famílies. Dues iniciatives sense afany de lucre sumen esforços per garantir l’abastiment alimentari al Bages. 

Mengem Bages fa fer la donació d’aliments per valor de 2.000 euros a la comunitat islàmica el dijous passat

Cotó Roig

Cotó Roig ofereix teixits, roba per a la llar i bàsic per vestir, així com complements o bosses per la compra a granel. La cooperativa fa tot el procés tèxtil, compra cotó a Andalusia i el transforma en teixits i peces de roba a la indústria més propera i al seu taller. La collita del cotó es fa a l’octubre i la major inversió del projectes es fa a principis d’any, quan es transforma el cotó en fil. Aquest any, Coto Roig ha fet la inversió, però amb la crisi sanitària, l’activitat habitual està aturada. Davant la situació, s’han sumat a la iniciativa voluntària de fer mascaretes per repartir a CAPs, residències d’avis o altres grups organitzada a través de l’associació de veïnes del Barri Antic de Manresa. De l’aportació que es faci al Fons Cooperatiu per l’ESS, Cotó Roig farà una donació del 50% a l’AAVV del Barri Antic per tal de contribuir a pagar el material per fer les mascaretes i ajudar altres persones de la comunitat que ho necessitin. 

4 de maig de 2020
General

Notícies relacionades

Treballem per dinamitzar, multiplicar i estimular les iniciatives de l’economia social i solidària de la Catalunya Central