ateneucooperatiu@gedi.org
Notícies

Cicle de formacions sobre comunitats energètiques

Amb el nom ‘Transició energètica i ciutadania’, proposem un cicle de formacions en format virtual que recorren diverses temàtiques. Les quatre sessions tindran lloc els dimecres a partir del 12 d’abril de 9.30h...
DESTAQUEM

Amb el nom ‘Transició energètica i ciutadania’, proposem un cicle de formacions en format virtual que recorren diverses temàtiques. Les quatre sessions tindran lloc els dimecres a partir del 12 d’abril de 9.30h a 11.30h.

1.Cooperatives ciutadanes per a la transició energètica: una visió transversal – 12 d’abril  

Formador: Ermen Llobet d’Osona Energia  

Per a què fem Cooperatives energètiques: la transició energètica i comptabilitat energètica; el Pla “Nova Energia Osona” com a referent; repàs panoràmic a diferents tipus de projectes que podrien emprendre les cooperatives. 

2. Introducció a la fotovoltaica i el model d’autoconsum solar compartit. Les cooperatives d’Osona – 19 d’abril  

Formador: Ermen Llobet d’Osona Energia  

Repàs dels conceptes bàsics associats a la fotovoltaica i l’autoconsum solar; introducció al model d’autoconsum compartit impulsat per les cooperatives d’Osona amb una visió panoràmica dels diferents aspectes i fases d’un projecte.  

3.Les Cooperatives energètiques de consum. Formalització i Organització. El cas de Balenyà Sostenible – 26 d’abril  

Formadors: Ermen Llobet d’Osona Energia – Blanca Pellicer de l’Ateneu Cooperatiu de la Catalunya central – Ramon Roig de Balenyà Sostenible.   

Comunitats energètiques en forma de cooperatives de consum. Funcionament i organització dels projectes. El cas de la comunitat energètica “Balenyà Sostenible”. 

4.Els polígons industrials i les cooperatives de serveis. El cas de Bufalvent – 3 de maig  

Formadors: Ermen Llobet d’Osona Energia – Blanca Pellicer de l’Ateneu Cooperatiu de la Catalunya central – Montserrat Ambròs de Manresa Il·lumina    

Comunitats energètiques en polígons industrials en forma de cooperatives de serveis. Funcionament i organització. El cas de la comunitat energètica Manresa Il·lumina al polígon de Bufalvent. 

Inscripcions obertes al web de serveis de l’Ateneu

29 de març de 2023
Notícies

Notícies relacionades

Treballem per dinamitzar, multiplicar i estimular les iniciatives de l’economia social i solidària de la Catalunya Central