ateneucooperatiu@gedi.org
General

Acte sobre la memòria històrica del cooperativisme a la Catalunya Central

Acte sobre la memòria històrica del cooperativisme a la Catalunya Central L’Ateneu Cooperatiu de la Catalunya Central organitza el dijous 24 d’octubre la seva tercera Taula Territorial d’aquest any 2019. Ho farà a...

Acte sobre la memòria històrica del cooperativisme a la Catalunya Central

L’Ateneu Cooperatiu de la Catalunya Central organitza el dijous 24 d’octubre la seva tercera Taula Territorial d’aquest any 2019. Ho farà a la biblioteca de Gironella, i com en anteriors ocasions, la jornada constarà de dues parts. En la primera, a partir de les 5 de la tarda, es farà retorn dels indicadors i el balanç del tercer any de l’Ateneu als representants de les entitats i administracions adherides a la Taula Territorial. Tot seguit es farà una dinàmica de treball.

La jornada tindrà continuïtat a partir de les 6 de la tarda amb una sessió sobre memòria del cooperativisme. Primer Dolors Pujols, periodista i sòcia treballadora de la cooperativa L’Arada SCCL, una de les cooperatives del grup motor de l’Ateneu de la Catalunya Central, explicarà el treball de recuperació de la memòria històrica del cooperativisme que s’està fent des de l’Ateneu. Des d’aquest any la recuperació de la memòria cooperativa de la Catalunya Central és una de les línies estratègiques de treball de l’Ateneu. De moment, es tradueix en l’elaboració de cinc reportatges al digital cooperatiu Setembre i al web de l’Ateneu. Els dos primers que ja s’han publicat són sobre la cooperativa Consum Solsonès, que va funcionar durant els anys vuitanta a Solsona, i sobre la cooperativa agrària El Teix, de Viver i Serrateix.

Tancarà la sessió la historiadora Rosa Serra, experta en l’estudi de la història industrial de Catalunya i més concretament de la conca del Llobregat. Serra farà una xerrada sobre el paper del moviment cooperatiu a la Catalunya Central des del segle XIX. Autora de diverses obres sobre patrimoni industrial i història local, aquest any ha publicat, junt amb Albert Balcells,‘Les colònies industrials de la conca del Llobregat. 150 anys d’història’. Serra, nascuda a Puig-reig el 1958, també ha estat directora del Museu de les Mines de Cercs i actualment és la coordinadora de l’Àrea de Desenvolupament Econòmic i Local de la Diputació de Barcelona.

La Taula Territorial s’ha anunciat inicialment per al dia 17, però finalment es va moure al dia 24 per no coincidir amb algunes accions derivades de la publicació de la sentència de l’1-O.

13 d'octubre de 2019
General

Notícies relacionades

Treballem per dinamitzar, multiplicar i estimular les iniciatives de l’economia social i solidària de la Catalunya Central