ateneucooperatiu@gedi.org
General

Hem visitat La Fàbrika Espai Creatiu, a Sallent

Hem visitat La Fàbrika Espai Creatiu de Sallent Avui hem visitat La Fàbrika Espai Creatiu SCCL de Sallent (el Bages), una cooperativa de recent creació, constituïda el maig de 2017, en la posta...
Espai que ocupa La Fàbrika Espai Creatiu SCCL, a Sallent

Hem visitat La Fàbrika Espai Creatiu de Sallent

Avui hem visitat La Fàbrika Espai Creatiu SCCL de Sallent (el Bages), una cooperativa de recent creació, constituïda el maig de 2017, en la posta en marxa de la qual ha col·laborat l’Ateneu Cooperatiu de la Catalunya Central. La Fàbrika és una cooperativa formada per quatre dones amb voluntat d’oferir un espai on aprendre i ensenyar costura, així com potenciar el producte de costura de proximitat i fet a mà.

L’objectiu és que les usuàries puguin realitzar les seves pròpies creacions i gaudir del temps de la costura. El projecte ha possibilitat cobrir una necessitat no coberta al municipi: un espai on fer costura de manera col·lectiva i on poder-ne aprendre. Un dels objectius de la cooperativa és potenciar el producte tèxtil de proximitat i fet a mà, defugint el consumisme desfermat de la gran indústria tèxtil.

El funcionament intern de La Fàbrika segueix els principis i valors del cooperativisme. Les feines són distribuïdes segons les habilitats, aptituds i experiència de cadascuna i totes tenen el mateix pes dins la cooperativa, tant a l’hora de prendre decisions com de rebre uns ingressos. Tot just aquest últim any han iniciat la seva activitat, però una de les seves prioritats és poder fer col·laboracions amb empreses dins del món de l’economia social i en l’àmbit més proper possible.

Dues imatges més de La Fàbrika Espai Creatiu SCCL, a Sallent
19 de gener de 2018
General

Notícies relacionades

Treballem per dinamitzar, multiplicar i estimular les iniciatives de l’economia social i solidària de la Catalunya Central